Khamis, 7 September 2017

TERKURUS TAK SENGAJA DENGAN LEMONEX

NAK KURUS CEPAT TAPI MALAS DIET KETAT   ???
ANDA MESTI CUBA LEMONEX!

Kenal Enot? Ala.. pelakon tu…Enot telah berjaya menurunkan berat badannya 
sebanyak 29KG dengan meminum LEMONEX

ENOT  SHARE BAGAIMANA ENOT BOLEH CANTIK DALAM MASA SINGKAT DENGAN
LEMONEX:-
1.  Setiap hari ENOT akan rasa bertenaga.
2.  Setiap hari ENOT lawas membuang dengan gembira.
3.  Hari kedua dah nampak kesan penurunan di meter timbang ENOT.
4.  Hari ketujuh baju ENOT semua mula longgar
5.  Hari ke 14 perut ENOT mula rata.
6. Hari ke 30 baju seluar lama yang dah 10 tahun tak boleh pakai dah boleh pakai semula.


BEE VENOM SKINCARE 4 IN 1

BEE VENOM SKINCARE 4 IN 1  terdiri daripada :-





BEE VENOM HONEY LIQUID CLEANSER
✨membersihkan kulit sehingga ke dalam pori
 ✨menyegarkan kulit
 ✨kuasa pencerahan kulit
✨anti jerawat/merawat kulit sensetif
✨merawat ekzima
✨untuk mengurangkan jeragat

BEE VENOM MOISTURISER & REPAIRING
✨membaiki struktur kulit rosak
✨mengurangkan kepedihan dan kesakitan kulit
✨menguatkan antibodi kulit
✨merawat jeragat dan jerawat
✨mencerahkan kulit
✨mekap primer agar mekap tidak crack

BEE VENOM SUNBLOCK FOUNDATION
✨menutup cela dan kekusaman kulit
✨menghalang dari UVA UVB
✨membuatkan kulit nampak gebu
✨mengandungi vit E yang melembapkan kulit
✨membaiki kulit watu siang

BEE VENOM SERUM
✨menjaga kelembapan kulit
✨mempercepatkan proses pencerahan
✨mengurangkan eyebag
✨mengurangkan open pores
✨menyihatkan kulit
✨mengandungi vit c dan e utk kulit kekal sihat

● KELEBIHAN BEE VENOM 
✨Anti penuaan
✨Menghilangkan jeragat
✨Menghilangkan kekusaman kulit
✨Menghilangkan parut
✨Meredakan kemerahan kulit
✨Meremajakan kulit kendur

● Cara Pakai Bee Venom Set 4 in 1.
✨Bersihkan kulit wajah terlebih dahulu menggunakan Bee Venom Liquid Cleanser
✨Lap kering menggunakan tuala bersih.
✨Ambil facial cotton dan titiskan 3 titis serum kemudian disapu dari bawah wajah menghala ke atas     wajah, sapu juga leher dengan sekata,bila sudah serata biarkan 2-3 min serum itu meresap,
    kemudian.
✨Sapu rata Bee Venom Moisturizer (Boleh dipakai siang atau malam)
✨Sapu rata Bee Venom Sunblock Foundation sebelum keluar rumah ATAU
✨Sebagai sapuan asas (foundation) sebelum memakai mekap. (Dipakai pada waktu siang SAHAJA)

Dapatkan Promosi Istimewa Hari Malaysia...
http://www.wasap.my/60194733064

Apa Khabar Semua

MarsyaAllah lama betul tak sempat nak update blog, rasa sayang pula bila blog di biarkan bersawang begitu saja.

Sibuk sangatkah akak ni sampaikan dah hampir tujuh bulan tak menjengah ke sini.  

Walaupun blog ini tidak di kemaskini setiap hari tapi  akak  yakin medium blog ni memang masih tetap relevant untuk kita berurus-niaga produk-produk kita.  Kenapa akak kata begitu?  kerana walaupun dah hampir setengah tahun tak update blog ni tapi akak masih lagi menerima message  melalui sms dan whatsapp dari mereka yang ingin mendapatkan maklumat tetang produk yang pernah akak postkan ke blog ini.

Betul seperti kata orang bila kita berada di dalam 'comfort zone', kita jadi malas malah fikiran pun tidak kreatif.  Tapi sejak beberapa minggu kebelakangan ini hati mula meronta-ronta untuk meneruskan kembali apa yang telah di mulakan dan hasrat berkobar 
juga untuk kembali aktif berbisnes secara online dan offline.  Sebelum ini akak menyepi 
kerana tak tau produk apa yang patut akak pasarkan dan produk apa yang di cari pelanggan, tapi akak mungkin mengambil masa yang terlalu lama untuk buat research dan mencari.  Akibatnya masa yang berharga terbuang begitu sahaja dan apa yang di cari tak
juga akak temui.  Orang selalu cakap, 'masa itu emas'...jadi akak ni macam dah buang emas begitu sajalah.

Untuk BERMULA, tak perlu  cari MASA ataupun PRODUK  yang tepat kerana masa dan produk  yang tepat itu pasti tak akan datang.  Mulakan saja...Just Do It ....Just Start.

InsyaAllah akak akan cuba kongsikan beberapa  produk yang telah akak temui sepanjang tempoh bertenang ni...dan nantikan promosi istimewa dari akak sempena sambutan Hari Malaysia.

Rajin-rajinlah skodeng blog akak ni tau.  Salam Sayang untuk semua.

Ahad, 19 Februari 2017

DE'XANDRA

Adakah anda ?
  • Peminat perfume & suka berwangi-wangian?
  • Suka mengumpul koleksi perfume?
  • Nak jimat wang walau memang pembeli perfume jenama branded?
  • Mahu bergaya dengan wangian antarabangsa ?
  • Inginkan perfume yang tahan lama
  • Perfume yang boleh di gunakan tanpa was-was & boleh bawa solat
InsyaAllah jika jawapannya adalah salah satu daripada di atas, akak sudi bantu anda tanpa perlu berhabis duit untuk dapatkan original perfume….
Memperkenalkan Inspired Perfume oleh De'xandra;  Inspirasi Original Perfume Antarabangsa…hot di pasaran masa kini dengan harga yang jauh lebih  dari original perfume…

KENAPA ANDA PERLU DAPATKAN DEXANDRA PERFUME?
Jawapannya….. 
.
11012611_1598640787039390_3684858756692131313_n

JOM BERKENALAN SEKALI LAGI

Assalamualaikum dan Salam Berkenalan  

Selamat datang dan terima kasih akak ucapkan pada semua yang telah sudi melayari blog akak ini.  Blog akak ini tak adalah yang menarik jika nak di bandingkan dengan blog-blog yang di tulis oleh otai-otai dalam penulisan.  Namun InsyaAllah, apa yang terlintas di fikiran maka itulah yang di notakan di alam maya ni.


Serba sedikit tentang diri akak; nama diberi Rozaina binti Ibrahim, usia akak awal 50an, isteri kepada en suami yang sangat penyayang dan ummi yang penyayang  kepada seorang putera dan puteri yang Alhamdulillah sentiasa menyejukkan hati bonda mereka.  

Sejak kecil bercita-cita ingin menjadi penulis tapi setakat berimpian saja kerana tak pernah di susuli dengan kesungguhan dan sentiasa beralasan.  Namun impian itu tetap di simpan rapi dan semoga menjadi kenyataan suatu hari nanti walaupun usia sudah menjangkau senja.

Tak ada yang menarik tentang kisah hidup akak.  Akak seperti orang lain juga, adalah seorang pekerja yang di salah sebuah syarikat perumahan di sebuah bandar yang kedua besarnya di negeri Kedah.  Selain bekerja akak juga telah beberapa tahun menjinakkan diri di dalam bidang perniagaan dan perniagaannya lebih kepada online kerana kekangan masa sebagai pekerja.  Usia perniagaan yang setahun jagung dan masih bertatih untuk mencari apakah bsiness yang sesuai  dan serasi dengan jiwa.  Tak semestinya bila kita lihat seseorang itu berjaya di dalam perniagaan mereka maka business itu sesuai dengan kita...setiap dari kita punya minat, kecenderungan, kepakaran, kebolehan dan passion yang berbeza..maka perlulah di gali dan di cari sehingga satu hari nanti InsyaAllah Allah akan temukan kita dengan bisnes apa yang paling secocok dengan diri kita.  Jangan pernah berputus asa dengan rahmat Allah.  Jangan pernah mengalah kerana pada saat anda mula merasa lelah dan mengambil keputusan untuk mengalah, maka pada saat itulah sebenarnya anda hanya setapak saja lagi untuk meraikan kemenangan.  Believe in yourself and Believe in your product.

Dalam bisnes pelbagai rangkaian homemade produk akak jual, kebetulan adik akak menghasilkan sendiri produk-produk homemade untuk SPA beliau jadi akak promote dan juallah produk-produk beliau seperti sabun untuk doorgift, mandian aromaterapi, mandian bidara, set penjagaan kulit yang berasakan kunyit, kerusi bertangas dan yang paling terlajak laris selain daripada Bidara Shower Gel ialah Jus Kunyit Asam Sireh dan De'Kocek Perfume Inspired by Gucci Flora.   

Untuk makluman, semua produk-produk ini kami jual secara runcit dan borong.  Pada yang berminat untuk rebranding ke jenama sendiri juga sangat di alu-alukan.  Selain produk-produk di atas semenjak dua menjak ni hati tertarik pula dengan inspired perfume...suka wangi-wangi laa tuee...maka terjebaklah pula menjual perfume De'Xandra yang sekarang sudah menjadi fenomena di Malaysia.

Pada yang mencari-cari produk untuk di jual atau dipasarkan bolehlah hubungi akak di talian 0194733064.  InsyaAllah rezeki yang sedikit sama di kongsi dan rezeki yang banyak sama di bahagi.